ΤΑ 4 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
The official Web Site!

Αρχική

Η διαδρομή

Ο δίσκος

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Νέα

Προώθηση/Αγορά

Δημοσιεύματα

Το συγκρότημα

Cdbaby
itunes
amazon mp3
Rhapsody
emusic

Gallery

Copyright © 2009 the4levelsofexistence.com  Όροι-χρήσης All rights reserved   Developed by Eikonaxos

H διαδρομή

Το Άλμπουμ

Live

Το Άλμπουμ

Τα 4 Επίπεδα Της Ύπαρξης

 

Η πετυχημένη παρουσία τους στην EIPT τους φέρνει σε επαφή με την δισκογραφική εταιρία VENUS και αποφασίζουν να καταγράψουν σε συμπαραγωγή την μουσική τους.

 

Τέλος του 1975 προετοιμάζονται για την ηχογράφηση «...πού είναι το μπουζούκι ρε παιδιά»; ήταν τα πρώτα λόγια των τεχνικών της COLUMBIA συνηθισμένοι από το λαϊκό ρεπερτόριο της εταιρίας και ήταν η πρώτη ψυχρολουσία τους, η δεύτερη ήταν ο χρόνος που είχαν στην διάθεσή τους, δέκα ώρες, τόσες προέβλεπε για την ηχογράφηση η εταιρία!

 

Τις 5 ώρες της πρώτης ημέρας ηχογραφήθηκε όλη η μουσική τύμπανα, κιθάρες και μπάσο. Τις 5 ώρες τις δεύτερης ημέρας ηχογραφήθηκαν οι φωνές και το βιολί. Έτσι χωρίς διορθώσεις ή άλλη επέμβαση κατά την διάρκεια του ρεμίξ ή του μάστερ μαζί με την μουσική τους πέρασαν και οι ατέλειες.

 

Nέοι, τι γνώριζαν απ’ αυτά που άλλοι ήταν υπεύθυνοι; Ο δίσκος τυπώθηκε από την εταιρία τον Απρίλο του 1976 σε 1.000 LP βινυλίου. Μερικά τραγούδια παίχτηκαν παράταιρα στο τέλος λαϊκών προγραμμάτων στο ράδιο και ο δίσκος στη συνέχεια ευτυχώς αφέθηκε στην τύχη του. Από την εταιρία που δεν είχε άλλη διάθεση και από το συγκρότημα που διαλύθηκε λόγω των στρατιωτικών υποχρεώσεων των μελών του.

 

Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τον Θανάση, επιλέχτηκε μια μονοτυπία που απεικονίζει ένα βάτραχο με «ψυχεδελικές ανησυχίες» που ήταν προορισμένο για τους FROG’S EYE και συμπληρωνόταν από μια φωτογραφία τους στην άδεια τότε πλατεία Μπουρναζίου, τραβηγμένη από τον φίλο τους Βασίλη Ασημακόπουλο.

 

Και εδώ ενώ όλα δείχνουν ένα συμβατό τέλος, όπως έχει συμβεί σε χιλιάδες ανάλογες περιπτώσεις συγκροτημάτων που κυκλοφόρησαν ένα δίσκο και αμέσως διαλύθηκαν, ο δίσκος «μόνος του αποφάσισε» να χαράξει ως έργο και παρουσία μια συγκλονιστική μοναδική μοναχική πορεία μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα.

 

Αν και μη καταγεγραμμένος στους «καλά ενημερωμένους οδηγούς ελληνικής δισκογραφίας», καμιά προβολή του, μέσα από την αναζήτηση του ομώνυμου LP από φανατικούς φίλους και συλλέκτες από όλο τον κόσμο παίρνει απρόσμενα (και για τη μουσική του) σιγά σιγά διεθνείς διαστάσεις και την πρώτη θέση στο χρηματιστήριο των συλλεκτών παγκοσμίως με τις υψηλότερες προσφορές πώλησης.

 

 

Οι πρώτοι κοπής αυτοί δίσκοι (εποχές χωρίς διαδίκτυο) κυκλοφορούν από χέρι σε χέρι σε όλες τις χώρες του κόσμου σε τιμές αστρονομικές, μπαίνουν στους μεγαλύτερους συλλεκτικούς καταλόγους ως ο καλύτερος ελληνικός ροκ δίσκος με τα περισσότερα αστέρια προτίμησης!

 

Είναι σίγουρο, η ψυχεδελική μουσική του και η μελωδική τραχύτητα της έκφρασης όπως μας έλεγε ο δάσκαλος Στέφανος Βασιλειάδης θα αρέσει στον κόσμο. Έτσι σιγά-σιγά από στόμα σε στόμα μεταδόθηκε και δημιούργησε ένα κύκλο φανατικών θαυμαστών σ’ όλο τον κόσμο. Καταξιώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

 

Το 1996 ο δίσκος επανακυκλοφορεί από την WIPE OUT επίσης σε LP βινυλίων. Στη συνέχεια όλα τα δικαιώματα τα αποκτά ο Θανάσης Αλατάς / ΕΙΚΟΝΑΧΟΣ.

 

Ο δεύτερος κύκλος κυκλοφορίας του έρχεται δεμένος μαζί με τους μύθους της προηγούμενης εικοσαετίας, η αναγνώριση και η εκ νέου καταξίωση αυτής της μοναδικής μουσικής εργασίας από τις νέες γενιές είναι η αναμενόμενη.

 

Λόγω εξάντλησης και της δεύτερης κυκλοφορίας η «ΕΙΚΟΝΑΧΟΣ» εκδίδει το 2002 σε συνεργασία με την «ΙΚΑΡΟΣ» την τρίτη σειρά δίσκων προορισμένη και για το εξωτερικό πάντα σε βινυλιο.

 

Παράλληλα λόγω της αυξανόμενης δημοσιότητας από τη συνεχή ζήτηση ο δίσκος κυκλοφορεί σε mp3 και πειρατικά C.D. σε όλο τον κόσμο, μπορείς να τον αγοράσεις με κινέζικο, αμερικάνικο, γερμανικό κ.ά εξώφυλλα.

 

Το 2005 η Αμερικάνικη εταιρία LION σε συνεργασία με την ΕΙΚΟΝΑΧΟΣ εκδίδει στην Αμερική και παγκόσμια τον δίσκο για πρώτη φορά σε CD δίγλωσσο.

 

Για το 2009 – 2010 ετοιμάζεται και νέα βελτιωμένη έκδοση του δίσκου από την ΕΙΚΟΝΑΧΟΣ με την ταυτόχρονη ηλεκτρονική διάθεσή του από διεθνή διαδικτυακά καταστήματα (iTunes – Amazon).