ΤΑ 4 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
The official Web Site!

Αρχική

Η διαδρομή

Ο δίσκος

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Νέα

Προώθηση/Αγορά

Δημοσιεύματα

Το συγκρότημα

Cdbaby
itunes
amazon mp3
Rhapsody
emusic

Gallery

Copyright © 2009 the4levelsofexistence.com  Όροι-χρήσης All rights reserved   Developed by Eikonaxos

H διαδρομή

H διαδρομή

Το Άλμπουμ

Live

1970: Στα μουχλιασμένα υπόγεια της Δυτικής Αττικής με τ’ απλήρωτα νοίκια, φύτρωσαν τότε και άνθησαν δεκάδες μουσικά νεανικά συγκροτήματα. Oι φωνές των γειτόνων, τα δανεικά μουσικά όργανα και οι παραμορφωτές-σειρήνες συντόνιζαν το πέρασμά τους. Και κάθε Κυριακή δύσκολα μπορείς τώρα να περιγράψεις την ατμόσφαιρα των συναυλιών τους.

 

Με φόντο στη σκηνή μια FARFISA, τον ΕΚO ή τον ΜΕΑΖΙ, με κιθάρες, μπάσα και μικρόφωνα συνδεμένα όλα μαζί σ’ ένα ενισχυτή, συγκροτήματα όπως οι ΕXPLOSIVE όταν άρχιζαν τις πρώτες νότες άναβαν φωτιές στα καμαρίνια και την πλατεία. Ήταν η φυγή μας η πιο δυνατή διασκέδασή όλων μας.

 

Στον Άγιο Φανούριο Ιλίου, σε ένα αγρόκτημα που το είχαμε ονομάσει «πάπιες», μερικά συγκροτήματα φτιάχνουν τον δικό τους τοπικό ήχο του SAN FANOURIO. Oι KAΣTOPEΣ από το Περιστέρι, οι TASTE OF LIFE από τα Ν. Λιόσια, οι EMERSON από τους Αγίους Αναργύρους, ο ΗΛΕΚΤΡOΠΛΗΞΙΑΣ με τους ΞYΠOΛHTOYΣ από την Πετρούπολη και οι FROG’S EYE από τον Άγιο Φανούριο με βάση τα πανάθλια προπολεμικά δωμάτια του αγροκτήματος ξεχύνονταν κάθε εβδομάδα για το δικό τους «παρών» στους κινηματογράφους της περιοχής τους, ΑΛΣOΣ, EΛENA, ΔIANA, ΙΛΙOΝ, ΑΘΗΝΑ, ΡΙΤΑ, ΝΤΑΛΙΑ, ΑΣΤΕΡΙ, ΑΓΓΕΛOΣ, ΡΙΒΙΕΡΑ, κ.α. που σήμερα δεν υπάρχουν.

 

 

1974: Ο Θανάσης Αλατάς και ο Χρήστος Βλαχάκης από τους  FROG’S EYE μετακομίζουν στα Σεπόλια σ’ ένα υπόγειο, όπου με τον Mάριο Γιαμαλάκη και τον Nίκο Δούναβη δημιουργούν Τα 4 Επίπεδα Της Ύπαρξης. Γράφουν οι ίδιοι τους ελληνικούς στίχους για την μουσική τους που περιέχει ξένες και ελληνικές παραδοσιακές επιρροές, διαλέγουν τον τίτλο τους από ένα φιλοσοφικό λεξικό και αποφασίζουν να μην εμφανιστούν ποτέ σε χορευτικά κέντρα. Μαζί παίζουν στην μεγάλη συναυλία του περιοδικού «MANINA» για την Κύπρο και συμμετέχουν σε διαγωνισμό συγκροτημάτων στην ΕΙΡΤ.

 

1975: Αποχωρεί ο Nίκος Δούναβης και έρχεται ο Nίκος Γράψας κιθαρίστας από τους ΠAPAΛOΣ. Aπό τις μουσικές αναζητήσεις του Nίκου, τις ευαισθησίες του Mάριου, την τρέλα του Xρήστου και τις σκέψεις του Θανάση, δημιουργούνται αρκετά τραγούδια με ψυχεδελική χαρακτηριστική ατμόσφαιρα, ελληνικοί στίχοι σε απαλές και βαριές μελωδίες με υπέροχα σόλα κιθάρας.

 

 

Την ίδια χρονιά η πετυχημένη παρουσία τους στην EIPT τους φέρνει σε επαφή με την δισκογραφική εταιρία VENUS και αποφασίζουν να καταγράψουν σε συμπαραγωγή την μουσική τους.

 

 

Η ηχοληψία έγινε στη ΚOΛOΥΜΠΙΑ-ΕΜΙ (STUDIO III) σε Stereo Tape στις 5 & 6 Iανουαρίου 1976.

 

 

Με εξώφυλλο από σχέδια του Θανάση και μια φωτογραφία τους από την άδεια τότε πλατεία ...στο Μπουρνάζι, ο δίσκος κυκλοφορεί Απρίλιο του 1976. Τον ίδιο χρόνο ο Χρήστος και ο Μάριος φεύγουν για την στρατιωτικής τους θητεία (δύο χρόνια) και ακολουθεί ο Θανάσης αρχές του 1977.

 

 

Ο δίσκος ακολουθεί μια εκπληκτική και μοναδική πορεία στα χρόνια που ακολουθούν. Κυκλοφορεί, εξαντλείται και γρήγορα γίνεται συλλεκτικός σπάνιος δίσκος σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκρότημα, δίσκος, μουσική και ελληνικός στίχος όλα μαζί περνούν στο χώρο του θρύλου και του μύθου.

 

 

To 1979 το σχήμα προσπαθεί να ανασυνταχτεί, Με τον Γράψα ακόμη στον στρατό αλλά και τον Χρήστο μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας για επαγγελματικές υποχρεώσεις ξεκινούν δοκιμές με κιθαρίστα τον Δημήτρη Κατσικάρη από τους πρώην FROG’S EYE και τύμπανα τον Δημήτρη Κρεμμύδα μέχρι να επιστρέψει ο Χρήστος. Όμως δυό συνεχόμενες κλοπές όλων των μηχανημάτων του συγκροτήματος έδωσαν ένα άμεσο τέλος στα νέα σχέδια τους τα οποία ήταν ήδη προβληματικά από την γενικότερη μεταπολιτευτική κατάσταση. Η μουσική τους είχε παραμεριστή και είχε δώσει την θέση της στη μουσική διασκέδασης. Πολλοί μουσικοί μέλη σπουδαίων συγκροτημάτων είχαν γίνει από ανάγκη λαϊκοί μουσικοί για να επιβιώσουν. Έτσι με ένα φιλικό γειά συνέχισαν ο καθένας τον δρόμος του.

 

Ένα δρόμο όμως που συχνά τους φέρνει μαζί ως φίλους και σε μερικές περιπτώσεις ως συνεργάτες σε ατομικές μουσικές προσπάθειες. Ο Νίκος Γράψας είναι καθιερωμένος μουσικός συνθέτης και καθηγητής με πλούσια δισκογραφία. Ο Χρήστος ζεί οικογενειακά στην Ολλανδία και έρχεται στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Ο Μάριος με δύο μουσικά ατομικά άλμπουμ συνεχίζει την μοναχική του πορεία μεταξύ Κρήτης και Θησείου. Ο Θανάσης δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός πάντα πιο συναισθηματικός για ότι συμβαίνει και συνδέει «Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης».

 

Κάπου στο Ίλιον στις 15 Απριλίου 2004 μετά από 28 χρόνια συναντιούνται για ένα καφέ και μερικές υποσχέσεις.