ΤΑ 4 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
The official Web Site!

Αρχική

Η διαδρομή

Ο δίσκος

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Νέα

Προώθηση/Αγορά

Δημοσιεύματα

Το συγκρότημα

Cdbaby
itunes
amazon mp3
Rhapsody
emusic

Gallery

Copyright © 2009 the4levelsofexistence.com  Όροι-χρήσης All rights reserved   Developed by Eikonaxos

Νίκος Γράψας

Το συγκρότημα

Αθανάσιος Αλατάς

Χρήστος Βλαχάκης

Μαρίνος Γιαμαλάκης

Νίκος Γράψας

Νίκος Δούναβης

Χρήστος Βλαχάκης
Αθανάσιος Αλατάς
Μαρίνος Γιαμαλάκης
Νίκος Γράψας
Νίκος Δούναβης

Το πρώτο του όργανο ήταν η κιθάρα. Το 1975 γίνεται μέλος στο συγκρότημα «ΤΑ 4 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ» μαζί τους εμφανίζεται σε μία μοναδική συναυλία και και συμμετέχει στην ηχογράφηση του ομόνυμου δίσκου σαν συνθέτης μουσικός στιχουργός και τραγουδιστής. Αποχωρεί αμέσως μετά την ηχογράφηση το Ιανουάριο του 1976. Μετά το σχολείο καταπιάνεται με το τρίχορδο μπουζούκι. Τα κοινά στοιχεία, του μπλουζ και του ρεμπέτικου, όπως ο αυτοσχεδιασμός, η χορευτική τους διάθεση, η "ομάδα" που απαιτείται για την ερμηνεία τους, τον ενθουσιάζουν.

Αρχίζει σπουδές στο Εθνικό Ωδείο. Όμως η διάθεσή του είναι αλλού: Στις λαϊκές μουσικές, στη χαρά του αυτοσχεδιασμού και της πολυρυθμίας της Βαλκανικής και της Ανατολικής μουσικής. Ταξιδεύει στη Μικρά Ασία, στη Σμύρνη, στην Καππαδοκία, στην Κωνσταντινούπολη. Γνωρίζει ενδιαφέροντες μουσικούς. Ανακαλύπτει τον ταμπουρά, το ούτι, τον πολιτισμό της Βυζαντινής περιόδου και τους Άραβες. Συνεργάζεται με πολλές ορχήστρες και συνθέτες (Μάνο Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Σαββόπουλο, Χριστόδουλο Χάλαρη).

Στη συνέχεια δημιουργεί προσωπικό συγκρότημα με τον Χρήστο Τσιαμούλη και τον Γιάννη Ζευγόλη, τις γνωστές σε όλους μας "Δυνάμεις του Αιγαίου".  

Στο μεταξύ τελειώνει τις σπουδές της φούγκας με τον Δ. Δραγατάκη. Παίρνει μαθήματα βυζαντινής μουσικής γραφής και μελετάει το μουσικό σύστημα των Τούρκων και των Αράβων.

Επόμενα συγκροτήματα το "Άβατον" και η ομάδα "Πάραλος".

Παράλληλα με όλ' αυτά, έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες σε ελληνικές σκηνές, στην Αμερική και στην Ευρώπη, ενώ είναι πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Σπουδές στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό).

 

 

Δισκογραφία:

 

"Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης"

"Δυνάμεις του Αιγαίου"

"Ήχος Β΄"

"Ανατολικό παράθυρο"

"Στις θάλασσες της Ιωνίας"

"Μια κόρη από την Αμοργό"

"Μικροί έρωτες στη Λυπημένη Πόλη"

"Τριαντάφυλλο του βράχου"

"ΕΟΝ"