ΤΑ 4 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ
The official Web Site!

Αρχική

Η διαδρομή

Ο δίσκος

Σύνδεσμοι

Επικοινωνία

Νέα

Προώθηση/Αγορά

Δημοσιεύματα

Το συγκρότημα

Cdbaby
itunes
amazon mp3
Rhapsody
emusic

Gallery

Copyright © 2009 the4levelsofexistence.com  Όροι-χρήσης All rights reserved   Developed by Eikonaxos

Το συγκρότημα

Αθανάσιος Αλατάς

Χρήστος Βλαχάκης

Μαρίνος Γιαμαλάκης

Νίκος Γράψας

Νίκος Δούναβης

Το συγκρότημα

Χρήστος Βλαχάκης
Αθανάσιος Αλατάς
Μαρίνος Γιαμαλάκης
Νίκος Γράψας
Νίκος Δούναβης

TA 4 ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ - The 4 Levels Of Existence

 

Διεθνές καταξιωμένο κλασικό ελληνικό ροκ συγκρότημα (αρχές του ’70) που ηχογράφησε το ομώνυμο και ένα από τα σπουδαιότερα ψυχεδελικα άλμπουμ του 1976 στην ιστορία της μουσικής παγκοσμίως.

 

Η μπάντα συγκροτήθηκε το '74 στην Αθήνα και πήρε το όνομα της από ένα φιλοσοφικό λεξικό. Δύο χρόνια αργότερα το γκρούπ τόλμησε να ηχογραφήσει την μουσική του σε ένα εξαιτερικό άλμπουμ στο οποίο κυριαρχούσαν οι σκληρές ροκ φόρμες, τα μελωδικά σόλα και οι πειραματισμοί στις ελληνικές δημοτικές ρίζες.

 

Ένα άλμπουμ που πολλοί το θεωρούν το καλύτερο ελληνικό ψυχεδελικό άλμπουμ που ηχογραφήθηκε ποτέ και τοποθετούν το LP «Τα 4 Επίπεδα της Υπαρξης» πάνω από αντίστοιχα καλλιτεχνών όπως Aphrodite's Child, Socrates κ.ά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο, σκληρό psychedelic  προοδευτικό υλικό, που εκδίδεται αρχικά σε πολύ μικρή ποσότητα από την (λαϊκού ρεπερτορίου) ετικέτα της «VENUS». Ο δίσκος ακολουθεί μια εκπληκτική και μοναδική πορεία στα χρόνια που ακολουθούν. Κυκλοφορεί, εξαντλείται και γρήγορα γίνεται συλλεκτικός σπάνιος δίσκος σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκρότημα, δίσκος, μουσική και ελληνικός στίχος όλα μαζί περνούν στο χώρο του θρύλου και του μύθου.

 

Το συγκρότημα με μόνο δύο εμφανίσεις σε συναυλίες και μερικές εμφανίσεις στην τότε ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΙΡΤ διαλύεται το 1976.

 

Ο Αλατάς Αθανάσιος σημειώνει: «Aπό τις μουσικές αναζητήσεις του Nίκου, τις ευαισθησίες του Mάριου, την τρέλα του Xρήστου και τις σκέψεις του Θανάση, δημιουργούνται αρκετά τραγούδια με ψυχεδελική χαρακτηριστική ατμόσφαιρα, ελληνικοί στίχοι σε απαλές και βαριές μελωδίες με υπέροχα σόλα κιθάρας.

…34 χρόνια μετά, ως φίλοι και συνεργάτες έχουμε  συχνή επικοινωνία μεταξύ μας ανταλλάσοντας ιδέες και υποσχέσεις»!

 

 

 

ΜΕΛΗ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΑΤΑΣ: ΚΙΘΑΡΕΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ: ΝΤΡΑΜΣ – ΚΡΟΥΣΤΑ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΑΜΑΛΑΚΗΣ: ΜΠΑΣΟ ΚΙΘΑΡΑ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ: ΣΟΛΟ ΚΙΘΑΡΑ (1974-75)

ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΨΑΣ: ΣΟΛΟ ΚΙΘΑΡΑ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ (1975)

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛΑΤΑΣ/EIKONAXOΣ © ®